Працевлаштування вразливих верств населення – пріоритетне завдання служби зайнятості

Питання соціального захисту та організації сприяння зайнятості вразливих верств населення, надання їм якісних та адресних соціальних послуг залишається важливим напрямком роботи Хмельницької обласної служби зайнятості.
З метою якісного підбору вакансій для них та вдосконалення роботи щодо взаємодії з соціальними партнерами у цьому напрямку,   службою зайнятості  Хмельницької області проводиться активна робота.

Центр зайнятості реєструє людей з обмеженими фізичними можливостями і допомагає їм у пошуку роботи, готує їх до легального працевлаштування, надає інформацію про вільні вакансії, нараховує і виплачує допомогу з безробіття тим, хто має на неї право, у разі потреби – організовує навчання тощо.

З початку року на обліку в центрах зайнятості/філіях Хмельницького ОЦЗ перебувало 36,0 тис. безробітних, з них – 3,6 тис. осіб з обмеженими фізичними можливостями. Працевлаштовано856 осіб,за такими професіями та посадами, як: бухгалтер, менеджер (управитель) з постачання, агроном, провізор (фармацевт), юрист, сестра медична, електрогазозварник ручного зварювання, продавець продовольчих (непродовольчих) товарів тощо. Організовано підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації 244 осіб, за актуальними професіями на ринку праці.

У разі неможливості оперативного працевлаштування, з різних вагомих причин, обласна служба зайнятості залучає осіб з інвалідністю до громадських та інших робіт тимчасового характеру. Таким видом послуг скористалося 264 особи цієї категорії. Безробітні брали участь в благоустрої та озелененні населених пунктів і зони відпочинку, проводили інформування населення щодо отримання житлових субсидій, працювали з технічною документацією тощо.

Відділ інформаційної роботи

Хмельницький обласний центр зайнятості

пров. Шевченка,10

м.Хмельницький, Україна, 29000

      тел: +38(0382) 65-74-18 

+38(0382)76-46-42

khm-ocz@kmocz.gov.ua