Відбулась сорок третя сесія районної ради

17 березня відбулось пленарне засідання сорок третьої (позачергової) сесії районної ради.

Відкривши засідання сесії, голова районної ради Віктор Кривак вручив Василю Бугерчуку нагрудний знак «За заслуги» та відповідне посвідчення. Рішення про нагородження Василя Васильовича цією відзнакою районної ради депутати прийняли на попередній сесії.

Першим питанням порядку денного розглянуто питання про дострокове припинення повноважень заступника голови Кам’янець-Подільської районної ради Єрменчука В.П. та звільнення його з займаної посади, що було ініційовано групою депутатів районної ради. За результатами таємного голосування радою прийнято відповідне рішення.

За тим, прийнято програму підтримки діяльності органів виконавчої влади на 2020 рік, внесено зміни до програми соціально-економічного розвитку району на 2020 рік та до районного бюджету на 2020 рік.

В ході розгляду фінансового питання збільшено обсяг дохідної частини районного бюджету на суму 4,7 млн. грн., видаткової частини – на майже  12 млн. грн., які спрямовано на вирішення питань в галузях охорони здоров’я, освіти, культури, соціального захисту населення, фінансування галузевих програм.

Рішеннями ради прийняті звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України з приводу майбутнього продажу земель сільськогосподарського призначення; до Президента України та Прем’єр-міністра України – щодо відміни постанови НКРЕКП про абонплату за транспортування газу.